Sparad i Jax, Sandras funderingar

Konsten att vara sig själv!

Jax är en på många sätt otroligt egen hund.. Eller konstig om man nu vill säga så.. Han håller hårt på sin integritet, smörar sällan in sig i situationer o är mån om sitt eget utrymme.. Han kan morra och gå iväg om saker och ting inte passar.. Som hemma hos Cima till exempel så tycker han är det är jobbigt då går han in o lägger sig i badrummet..

Mot nya hundar brukar han oftast vara helt neutral och inte allt försällan ganska undvikande! Han är inte den som leker hel vilt med främmande hundar och tycker valpar och unghundar är ”jobbiga” och väljer om han kan att vara så långt bort från dem som möjligt men..

På senare tiden har jag börjat att se en förändring i honom. Han väljer att ligga med i köket trots mycket hundar och folk. Han väljer betydligt oftare att själv ta kontakt med hundar och han leker mer.. Han leker till och med inomhuns med Khim (hela två gånger har det hänt!).

Förra helgen var vi och träffade träffat Linas nyförvärv Allan.  En tvååring kastrerad WK hane. En härlig individ som inte är så van att vara i stora hundflockar o umgås med många hundar. Jax accepterade honom rakt av bara! Bjöd på lek, delade saker, var helt avslappnad. Brydde sig knappt om att Allan ibland inte betedde sig som Jax är van att hundar gör! Jag blir så trygg av att veta att Jax är trygg, säker o behaglig! Han hittar inte på en massa tokigheter utan han är bara rakt igenom bra.. En hund att lita på helt enkelt!

Så skönt att detta första möte gick bra! Ingen av oss var direkt oroliga men umgås man nära med någon vill man att hundarna ska fungera fint! Jax skulle kunna vara världens drygaste och bara totalt ignorerat honom och bara kallt avisat all kontakt med en morrning och sedan gått därifrån.. Slåss skulle han aldrig göra (det har han aldrig gjort i varje fall oavsett hund han möter) men det var roligare att Jax var så inbjudande!

Välkommen i flocken Allan o grattis Lina till din nya stjärna =)

Annonser

2 reaktioner till “Konsten att vara sig själv!

  1. Ha ha,, hann läsa första meningen o så tänkte jag ”som när han är i mitt badrum” o så skrev du just det :)))))

    Ja här kan det vara lite knepigt när chefen – läs ”THE QUEEN” ogillar flams tar ett varv i huset o ALLA går o lägger sig,,

    Den där blånäsan kan allt vara lite dryg men vi gillar honom alla,, har ju haft förmånen att följa honom sedan han var liten o han o hans tillhörande lillasyster o tvåbening är ALLTID välkomna i vårt hem,,, det vet ni !!!!

  2. Åhhh! Härligt att ni kan ta oss för vad vi är helt enkelt =)

    Det var på tok för länge sedan vi träffades, vi MÅSTE se till att ses snart!

    Den lilla lillasystern måste träffa sin mamma ju..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s