Sparad i Khim, Vardag

Den där lilla då?

Alltså kärt barn har många namn sägs det ju men i hennes fall finns det inget stopp. Stackars.. Vad sägs om ImsaVimsa, Khimmie, Lilla Fluff, LilleFaan, Khimmie-Limmie, Imma, Khi, Mattes Prinsessa och så vidare. Hon är ju egentligen bara för goo om det inte råkar vara så att hon är sur. För då är hon bara sur. Inte arg på något sett utan sur och tråkig. Tack och lov kan man med mycket enkla medel få henne glad. Inomhus träning, lek i 10 sekunder eller en långpromenad och hon är goda, glada , keliga underbart enkla Khimmie igen. Om man däremot bjuder på sen kort kvällpromenad (som hon hatar) eller aktiviteter med hennes bror som hon inte får ta de av får man stå ut med sårade ögonkast från det mörkaste hörnet under bordet i köket och djupa suckar resterande dagen. Drama är hennes mellannamn! Tack och lov speglar hennes överdramatiska personlighet inte alls av sig i träning utan där är hon snabb, trygg, lättlärd och helt fantastisk. Lydnad, agility, tricks eller vallning – hon är helt grym. Hon har helt rätt fokus, hon har bra tryck under tassarna och hon äger. Det är få gånger jag inte får ett larvigt leende på läpparna när vi tränar.

Hon är fortfarande otrolig snäll, både mot folk, barn och hundar. Den enda hunden hon kan vara lite bitchig mot är Jax men allteftersom han blev bättre han han kunnat ”trycka till” henne bättre än tidigare då han alltid valde att gå undan och hon kunde få honom precis dit hon ville. Nu är ordningen återställd och hon flyttar inte på honom om han själv inte vill bli flyttat på. Klart! Än så länge tycker jag nog att Jax ska få bestämma. Det finns ingen direkt uttalad rangordning hemma hos oss utan det är mer så att den som är ”längst” visar lite mer respekt än vad den som är ”högst” behöver göra. Vaktar ben och leksaker och annat är strängt förbjudet så där märker man det inte.

Planerna för Khim är många denna vår. Vi får se hur många av dem som slår in. Men en klass II och någon IK-1a ska vi lyckas klämma in. Ett MH vore också trevligt. För första gången i mitt liv har jag faktiskt ingen riktigt klar bild om hur min hund skulle bete sig. Spännade minst sagt!

Annars får hon fortsätta att vara sådär bäst som bara hon kan. Charmar i stort sett alla i sin omgivning med sin otroligt utstuderade personlighet bara genom att hänga med på det vardagen erbjuder. Hon är vår chihuahua, vår arbetshund och vårt kärleksbarn och alla roller passar henne perfekt.

20130201-134251.jpg

20130201-134235.jpg

20130201-134224.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s