Sparad i Foton, Jax, Ryggen & rehab

No more Maxon Jaxon eller?

Hösten bjöd på ett besked som kanske var lite väntat men som jag ändå blundat för.. Jax mådde inte alls bra, han hade ont, riktigt ont.. Veterinärtid bokades på Norsholm hos ortopedspecialisten Arne. Han kände och klämde och vi fick springa och snabbt bokades in en tid för kontraströntgen av diskar samt nedre delen av kotpelaren. Ett kirurgiskt ingrepp som görs under narkos. En mycket vissen och trött Jaxon hämtades med beskedet att han har spondylos, sammanväxtningar och påbörjan till diskbråck20130201-132259.jpg.

Han skulle aldrig mer kunna valla, träna agility, dra eller tävla. Jag fick frågan om han var användbarhetsförsäkrad. Tårarna rann. Min hund, han som alltid är med på ett hörn och fixar, han som springer som vilde gallskrikandes genom skogen, han som kastar sig hejdlöst fram genom livet. Han som simmar som en tok, springer på de längsta hämten och kör agility tills han är hes och drar tills han nästan stupar.

Hans kropp driver hon sakta men säkert mot att bli förlamad om vi inte gjorde något NU! Planen var rehab och om inte det funkade operation. Operationen skulle då göra honom så försvagad i ryggen att han inte skulle tåla påfrestningar samt belastning i sidled. Det kändes inte som ett alternativ. Det fanns bara en sak att göra! Satsa på att rehaben skulle funka!

20130201-132246.jpgJag har aldrig om jag ska vara helt ärligt riktigt trott 100% på det här med kopplvila, massage, simning och gud vet allt. Men jag tänkte att vad har jag att förlora, Jax är värd ett seriöst försök från min sida.

Vi har stretchat, masserat, vilat, varit på Norsholm på Rehaben hos helt fantastiska Marie och vattentraskat, kört elektroterapi, mera simning, massvis med känn och kläm och massage, han har levt i sitt nättäcke, balanserat på bollar, sprungit i samlad trav, och medicinerat och vilat och gått i koppel. I KOPPEL! Kelpien i koppel!!!

I måndags var vi hos Arne och han kunde bara säga bra jobbat! Han har kvar sin skada men nu i stället för att hans kropp förvärrade effekten av skadan är han nu så stark att han kan hjälpa kroppen att hålla ihop sig själv. Han får vara lös, träna, valla, dra och tävla men vi avstår från agilityn. Ett besked som gjorde mig oerhört lycklig. Jag får fortsätta dela mina dagar med den där blånäsan från en annan planet. Vi kommer sakta med säkert att sätta igång honom, fasa ut medicineringen och fortsätta simma och göra rehabövningar men den stora skillnaden är att han får vara hund på det sättet som han tycker om att vara hund.

Jaxon simmarFOTO: Anna Osicka

Vi ska inte riktigt ännu ropa hej så där super mega högt men ett litet vågar jag mig på i varje fall. HEJ! 2013! Here we come!

Annonser

14 reaktioner till “No more Maxon Jaxon eller?

  1. Jag får en liten klump i halsen … eller var man nu får klumpar … SÅÅ dejligt! Bra att du har orkat och satsat så mycket energi! Kram

  2. Mina ögon tåras av glädje för er skull! Bra jobbat och underbart med kvitto på allt jobb ni lagt ner. Rehab tar tid, energi och pengar. Är så glad för er skull!!

    1. Tack Elin! Visst tar det tid och kostar pengar (!!!!!) men det värsta har varit ovissheten.. Kommer det att funka, kommer han bli bra igen.. Och tack och lov! Det fungerade och det gör det värt det 100 gånger om!

  3. Det var ett tag sedan jag var här, det märker jag nu när jag läser om Jax. Mår dåligt för läsa förlamning, men det är ju inte så konstigt med tanke på Caseys skadehistorik. Vilken lättnad att det har gått så bra hitintills. Hoppas det fortsätter så 🙂

    1. Fia, förstår att du mår dåligt av att läsa förlamning. Tack och lov gick det inte så långt.. Underbart glad och tacksam att vi lyckades upptäcka det i tid. Nu hoppas jag också att jag med rätt träning kan få behålla min alldeles egna galna kelpie hos mig i många långa år framöver 🙂

  4. Har helt missat att du börjat blogga igen. Och här ligger jag och gråter. Så fint skrivet. Är så glad för din och Jaxs skull. Kram till er ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s