Sparad i Jax, Ryggen & rehab

All in för Maxon Jaxon

Nu tänker jag gå all in för Jax kropp. Han ska vara i bästa möjliga form för att hans kropp ska hålla länge, han blir snart fem och han ska då vara i sin livs form. 

Hans schema ser ut enligt följande, 1h rask powerwalk med viktmanschetter och klövjeväska varje dag. Cykling cirka tre gånger i veckan,  då får han springa lös ca 1 mil (eller mer om Mattias cyklar honom) i varierande galopp och trav. Målet är att få in minst ett pass med drag i veckan. Perfekt att träna drag efter cykeln i spåren när det väl torkar upp och isen försvinner.

jaxon i väska

Till detta tillkommer ”vanliga” sällskapspromenader. Efter varje ansträngning stretchar vi honom och han fortsätter att hålla sig mjuk och smidig. Han äter två olika kosttillskott från ReDog Sweden för att maximera hans återuppbyggnad och underhålla hans leder. Hemma har han även sitt Back-On-Track nättäcke på sig för att öka blodcirkulationen. Jag är INTE sponsrad av något av dess märken utan detta är produkter som jag verkligen själv tror på. Det ska bli otroligt spännande att se hur detta kommer att påverka hans kropp. Jag funderar att mäta och väga även honom men då mäta muskler i stället för midjemått som på Khimmie.

Det man kan se hitills är att om han bara går lös väljer han trav betydligt oftare än innan rehaben. Han tar betydligt längre steg och har inte riktigt fått ordning på sina ben så att ibland slår han ihop (typ som en travhäst) och då går han över i någon form av superlångsam galopp men inte passgång. Förut passade Jax hela tiden, vart han än skulle så gick/sprang eller kröp han fram i passgång. Han gick då stelt med korta steg och i stort sätt helt spänd rygg hela tiden. Nu är det en fröjd att se honom trava lugnt bredvid cykeln, bra steglängd, en (så pass mycket som det går) rörlig rygg och ett betydligt mer harmoniskt huvud.

Annonser

2 reaktioner till “All in för Maxon Jaxon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s