Sparad i Blogg100, Vardag

Fantasy forever

För den som inte visste är jag är så mycket mer än bara hundar. I och med denna bloggutmaning ”Blogg 100” finns det så mycket utrymme i min blogg för annat. Sånt som är Jag men utan att vara just hundrelaterat. Därför kommer detta inlägg att vara en hyllning. En hyllning till något som jag länge varit lite lätt beroende av. Fantasy! Böcker, filmer, serier! You name it – I love it!

Idag ska jag lista mina absoluta favorit fantasy TV-serier.

1. Buffy The Vampire Slayer (1997-2003)buffy

Den kommer alltid att vara nummer ett, utan tvekan. Denna åtta säsong långa helt underbara kultserie är ett mästerverk. Regisserad av Joss Whedon, en mästare som skapar bland annat filmerna Speed, Avengers mfl. Huvudkaraktären Buffy Summers spelas av Sara Michelle Gellar. Hon är en Vampire Slayer, hon är ensam och utvald att kämpa mot ondskans makter och vakta över ”the Hellmouth”. Hon slåss tillsammans med sina vänner mot alla möjliga olika monster och fenomen. Wikipedia länk för att läsa mer om serien

Jag skrev för länge sen ett inlägg i min gamla blogg (finns att läsa här) om min absoluta favoritkaraktär i serien – Spike. Skrämmande nog måste jag berätta att jag säkert kollar igenom alla avsnitt kanske en gång vartannat år. Jag kan bara inte släppa den!

2. Teen Wolf (2011-pågående)teenwolf

Denna serie snubblade jag över av en slump. Jag satt och väntade på någon försenad buss och tittade bland serier man kunde se på telefonen. Klickade på denna och sen var jag fast. Just nu går slutat av tredje säsongen på MTV i USA och jag har tittat på den via nätet.

Serien kretsar kring Scott McCall som blir biten av en varulv och blir på så sätt en av dem. Han har i likhet med Buffy vänner runtomkring sig med varierande krafter om hjälper honom att bekämpa onda varelser och makter. Det positiva med denna serie är verkligen överraskningen från avsnitt till avsnitt, den är verkligen allt annat än förutsägbar. Den har många intressanta karaktärer som utvecklas från avsnitt till avsnitt och en skön mix av gamla myter och moderna impulser. Än så länge är det många lösa trådar så att man får känslan att denna serien kan hålla på länge. Detta har verkligen blivit en riktig favorit.

Wikipedia länk för att läsa mer om serien

3. Grimm (2011-pågående)

grimm-wallpaper-HD-1280x720

En serie som jag knappade över på TVn, den har visats på TV6 och jag tror jag såg någon repris. För tillfället visas säsong tre i USA och jag tittar även på denna via nätet.

Jag fastande för den bakomliggande historien, den är så klassisk. Den baseras på Bröderna Grimms sagor men med en tvist. Grimm är i den här serien en speciell familj som kan se det övernaturliga. En av dessa ”Grimms” är huvudkaraktären Nick som även är polis. Denna serie skiljer sig mycket från de övriga då denna är mer vuxen. Den är otroligt vanlig mitt i det ovanliga, med vuxna karaktärer och relationer.

Serien bygger ju även denna på att Nick tillsammans med hans vänner ska kämpa mot ondskan men på ett mer moget sätt då Nick så långt det går undviker att döda.

Serien var lite långtråkig i mitten men har nu verkligen satt fart på riktigt och man ser fram med spänning inför varje avsnitt.

Wikipedia länk för att läsa mer om serien

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s