Sparad i Chip, Jax, Tee, Träning, Vardag

Träningsabstines och unghundscupspanik

Den ena är halt, den andra är för liten och den sista är halvgammal och halv-pensionerad.. Inga tävlingar att träna till gör att jag har svårt att hitta fokuset i träning.

Med Tee känns det ju som om det långsamt långsamt börjar gå åt rått håll men jag tänker inte ropa hej fören vi är i mål. Redog Stefan ska få känna igenom henne och vi ska gemensamt med Eva lägga upp en plan för hur hon ska komma tillbaka starkare och snabbare än någonsin.

Idag var hon på sin näst sista laserbehandling och Eva tyckte att hon kändes bra!! Vi går på Redog i Tumba, hos suveräna hundfysioterapeuten Eva Lundström Giertz. Jag kan varmt rekommendera henne – suveränt bemötande och riktigt proffsigt!

DSC_0346

En del av mig har unghundscupspanik, och den delen av mig tycker att hon måste snabbt som attan bli bra så att vi kan hetsträna för att kunna ge oss ut och tävla i morgon. Den andra (lite klokare) delen av mig inser att jag inte kan tänka så med en hund som i dagsläget inte kan gå 20 min i koppel utan att bli halt och att jag ska SLUTA fokusera på en liten tävling (liten och liten men ändå). Den delen säger att jag ska tänka på att Tee minsann ska hålla ett helt liv och inte bara för stunden. Därför tittar jag bara några gånger (om dagen) listan på vilka tävlingar som finns kvar att tävla innan kvalperioden går ut.

Plats 30 på kvallistan där 40 hundar kommer till start är inte alls något säkert utgångsläge och verkligen långt ifrån av vad jag skulle vilja att vi låg. Men men.. Vad är en bal på slottet.. Att kvala till unghundscupen med sin första egenuppfödda tik och sen inte kunna starta är ju endast bittert. Hon är ju fortfarande en grym liten hund!

DSC_0350

Jaxon får gå långa solo promenader och träna lite ibland. När jag och Tee tränade inför klass III fick han pyssla med lite elitmoment. Tänkte att jag kund träna på att lära in dem. Elit-rutan och apporteringsdirigeringen gick på typ 20 minuter.

DSC_0353

Det vore så roligt att tävla honom i någonting och då kom jag och tänka på brukset. Varför inte liksom? Starta ett apellspår eller rapport kanske, han kan ju alla specialmoment bortsett från framförgåendet. Kan jag lära honom apporteringsdirigeringen på en kvart ska vi nog kunna fixa i ordning ett framförgående. Vi får se, det vore galet kul!

Chippen då. Jo vi tränar på. Jag har min alldeles egna liten princip som säger ”Inte allt för mycket lydnadsträning innan valpen tänt på får”. Jag har följt min princip alla mina tidigare valpar och jag har fått den till att både bli fina koncentrerade vallhundar samt roliga lydnadshundar och tänker därför göra samma sak med Chippen. Men lite har vi allt tränat, positioner, hålla fast, sitt stanna kvar, ordförståelse, tass, slalom och lite annat skoj. Gav mig på att lära honom stå (under march) i tisdags och han fattar galet snabbt.

DSC_0347

DSC_0348

DSC_0345

Med en hund med sådan oerhörd koncentration och som är så naturligt följsam känns det ännu viktigare att han tänder ordentligt på får innan vi går vidare i träningen. Just smyger på det mesta, Tee, Jax, mig, fåglar och hör och häpna igår smög han på en snigel så han känns väldigt redo.. De ska bli väldigt spännande att se!

DSC_0406 DSC_0418 DSC_0828

Mini-vallhunden Tee 4 månader

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s