Sparad i Blogg100-2016, Foton, Khim, Lydnad, Tee, Vallning, Vardag

Genomkörare och vallning

Lördagen bjöd på det bästa av två hundträningsvärldar. Vi började på Väsby BK med träning i solen och såklart gofika som Malin fixat. Tee fick köra platsmomenten, och sen köra igenom tävlingsmässigt fritt följ, sättande, inkallning, rutan, hopp-apport och metallen. Överlag var det bra känsla. Mycket störning ger en lite fladdrig position och några sneda sättanden, men överlag håller hon ihop. Sättandet var rakt igenom bra. Inkallningen kunde vara snabbare rakt igenom (fick fina tips senare hur jag ska träna vidare). Rutan var svår för det låg en apport och en toffel vid sidan av den och hon ville bara till apporten men tillslut så sprang hon till rutan och efter det gör hon det bra. Vi ska absolut träna med mer störning och koner och prylar för att få rutan supersäker.

Apporteringarna var bra, lite löst grepp på metallen och några sneda sättanden, dyra poäng men lite sånt som kommer upp när det blir mer tävlingslikt och med kommendering och störning. Nyttigt att se så att man kan lägga fokus på rätt saker.

Jag fotade Malin och Annas småttingar Rök och Prime

Efter smarrig lunch sorterade vi ut några ungdjur och körde iväg dem för lyxträning på fält i solen. Tee sköter sig fint, vi är väll ganska precis där vi slutade förra säsongen och det känns bra. Hon blir inte galen av att träffa får igen och det är jag så tacksam för. Hon lyssnar, gör inga tokiga grejer men att det behövs massvis med träning det går inte att sticka under stol med. Har slängt ett öga i tävlingskalendern och tänker att vi kanske ska satsa på att starta några IK1or i juni för att känna på vart vi har varandra.  Fokus för mig ligger i att vara tydligare och att inte bli så irriterad när hon gör fel. Då blir hon bara snabb och osäker och jag blir då arg och hon blir då mer osäker. När Anna kör henne går hon lugnt och balanserat och jag bara stod bredvid och njöt samtidigt som man alltid känner sig lite dålig..

Här är bilder på Tee, Khim, Prime och Tee. Underbar kvällsol och härliga förutsättningar ihop med grymma hundar brukar bara bra komponenter för att få till bra bilder. Se och njut. Några av Tee bilderna har Anna tagit men jag vet inte vilka, oavsett TACK!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s