Sparad i Vardag

Jaxon 8 år

DSC_0457Tiden går egentligen både oerhört fort och oerhört långsamt. I åtta hela år har jag haft min blånäsa vid min sida. Älskade underbara Jaxon ❤

Vår historia är på alla sätt för lång för att skrivas ner men MYCKET har vi hunnit med.

jax
Starten på vår tävlingskarriär – GODKÄND VALLHUND, Jax 11 månader

Jax är tränad till i stort sätt tävlingsklar i vallning, lydnad, agility, viltspår, spår samt rapport även fast vi inte startat i allt så kan man på alla vis säga att han är en oerhört mångsidig hund.

Jax har under sina många år här på jorden fostrat inte mindre än Ness, Gadd, Stick, , Los, Ted I, Khim, Tee, Chip och nu Peg och haft en tass med i spelet med många hundar i vår omgivning. Jag vet många hundar som har ett speciellt band till Jax då vi varit hundvakt eller hjälpt till vid träningar av alla möjliga hundar. Jax har aldrig slagits med någon (förutom en gång med Kross) och hur många hundar han umgåtts med utan konflikter går nog inte att räkna.

DSC_0089
Han platsar på prispallen min blånäsa 🙂

Han har minst ett 20tal hem där han känner sig helt hemma på och hittar i flertalet städer. Han har aldrig varit vilse, aldrig sprungit bort och har jag behövt hjälp har han alltid hittat hem. Han har vallat får, getter, kor, grisar, hönor, ankor, gäss och försökt sig på både hästar och alpackor. Han har räddad många situationer och många gånger hjälpt till med svåra förflyttningar och krångliga lägen.

DSC_0119
Singling – det bästa som finns enligt Jax

Han har åkt, buss, båt, tåg, bil, lastbil, moped, cykel, fyrhjuling och dragit mig och många andra på cykel, skidor, rollerblades eller när jag sprungit.

De få gånger jag har hamnat i otäcka situationer med främmande påträngande män har han fått bort dem direkt, han har alltid kunnat umgås med barn aldrig vaktat eller gjort någonting hotfullt. Han har morrat åt dem som behövt det med alltid haft en enormt tålamod.

Han är stabil som en klippa, knasig som en clown och den märkligaste hund jag någonsin träffat. Han känns ibland som en 8 månades unghund och ibland som en 100årig gammal gubbe. Senast igår sprang han fram som en vilde över stock och sten och retade gallfeber på både mig och mamma genom att lura iväg övriga flocken ner i gyttja och dy.

Med sju barn och 7 barn och 22 barnbarn finns det tack och lov mycket av Jaxons blod här på jorden! Just nu är jag glad att just du finns bland alla oss ❤

Älskade Jaxon mår du leva i 100 år till 🙂

Annonser

En reaktion till “Jaxon 8 år

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s