Publicerad i Film, Lydnad, Peg, Tävling

Dubbel startklass med Peg

Hade bokat in dubbel tävlingshelg med båda tjejerna men såklart skulle Tee passa på att börja löpa. Bara att stryka henne och fokusera på den där svarta faran.

Camilla kom upp och tävlade med Link så vi var tidigt på plats på Botkyrka BK för att heja på dem på lördagen. Efter en skönt frukost i solen, en kort promenad med Peg, Link och lillebror Roch var det dags för samling. Då vi var mååånga fick vi sent startnummer efter lunch och jag och Camilla fikade och hade det toppenbra i solen. Jag plockade ut en glad och laddad Peg ur bilen som var helt med på noterna och bara ville jobba. Hennes osäkerhet på klubben med mycket hundar och liv var helt som bortblåst och den glädjen över att faktiskt kunna behandla henne som ”vilken hund som helst” och även kunna förvänta mig att hon också beter sig som en en ”vanlig hund” är obeskrivlig.

Peg har vilat senaste veckorna då hon har haft lite känningar i en tå. Det har inneburit lindad tå, kontrollerade promenader och inget springande och hoppande och farande och egentligen ingenting av det Peg gillar mest. Vi har tränat sparsamt och lugnt och hon har nog haft den tråkigaste perioden i sitt liv. Hon kändes pigg och glad och följsam inför vår start. Här kommer poängen

Moment Poäng Kommentar
Följsamhet 5  Nosar, tappar position, föraren avbryter marschen, segt sättande.
Inkallande 9 Litet hopp vid ingång, sitter något bakom. Annars Snyggt!!
Sitt under marsch 7  Tappar i starten, något ojämn transport, hoppar och sitter ej vid ingång
Apportering 10 Snyggt!!
 Fjärrdirigering 10 Jättefint!
 Hopp över hinder 9,5 Litet studs vid ingång
Helhetsintryck 10  Jättefint samarbete, bra jobb, fortsätt med detta
Totalpoäng 167 poäng
Pris Uppflyttad

Väl inne på plan ställde vi upp och började vår framåtmarsch och VE och FASA nära där vi ska gå har någon lagt ut SÅGSPÅN. Peg kan nästan inte gå förbi dem men krånglar sig förbi och sen går resten av momentet okej.

Inkallningen gör hon som hon brukar, snabbt men med det där lilla envisa hoppen vid ingången och så hamnar hon något långt bak.

Själva sättandet under match är jag nöjd men men här var det blött i backen på slutet så då kunde inte Peg sitta vid halten. Hem och träna i vattenpölar tror jag.

Apporteringen var bra rakt igenom, hon har ibland på tävling fått för sig att hon inte ska släppa apporten på loss men jag tog i lite extra denna gången så hon släppte på första.

Dags för fjärren – det nervösa momentet där hon både skulle sitta nära sågspånet och vanligtvis lägger sig alldeles själv och för tidigt. Vi har tränat och jippie – Hon gjorde det helt perfekt!

Hoppet var bra, ett litet studs vid ingången men vi ska träna träna träna ingångar.

DSC_0594

Känslan av lättnad när vi gick av planen var enorm. Jag visste att vi trots några små missar ändå hade klarat oss. Vi var äntligen klara med den här startklassen. Underbar känsla!

DSC_0603 (2)

167 poäng, Uppflyttning och placering 5 av 18 deltagare

På söndagen var vi inte uppe lika tidig och då hade vi Herman med oss men i fick ändå en mysig fika i solen då vi kunde kolla på Camilla och Link. Mamma kom förbi och även Mattias var med så det blev en härlig dag på Haninge BK. Tyvärr fick vi vänta länge på att Pegs klass skulle dra igång men tillslut var det vår tur. Denna dagen fick hon mest sitta i bilen då man inte fick ha hundar på publikplats så hon var minst sagt speedad när jag började värma upp. Här kommer poängen:

Moment Poäng Kommentar
Följsamhet 7,5  Pendlar något, nosar
Inkallande 7,5 Dålig ingång, extra kommando
Sitt under marsch 8  Dålig start, släpar lite transport
Apportering 10
Fjärrdirigering 10
Hopp över hinder 9,5 Studsigt avslut
Helhetsintryck 10
Totalpoäng 175,5 poäng
Pris Uppflyttad

Väl inne på planen kändes Peg som en överladdad speedad litet vilddjur. Planen var väldigt liten och många hundar blev väldigt nosiga och lite ofokuserade. Peg blev snarare bara helt vild och ville helst bara rusa omkring kändes det som så jag fick jobba järnet för att hålla henne vid mig. Fotgåendet var bitvis ok men hon kändes splittrad.

DSC_0643

Inkallningen här kommer jag inte riktigt ihåg vad som hände. Det står extra kommando men det kan jag inte komma ihåg men att hon hoppade i ingången känns inte så märkligt.

DSC_0644

Sitt under marsch – här var hon som fastlåst i marken då vi skulle gå så jag fick typ vänta och kalla på henne. Själva sättandet gjorde hon toppen men sen sista transporten kändes som om man skulle gå rakt in i en jordvall så jag gick lite tveksamt och då gör hon också det!

Apporteringen var fin, vi har övat inte tugga och håll fast – farten har hon liksom naturligt!

Nervös inför fjärren – hon vill väldigt gärna tjuva på denna men hon höll ihop även denna gången och det var snabbt och snyggt rakt igenom!

Hoppet är man sällan orolig för och det behövde jag inte vara denna gången heller, ett litet mini studs men bra!

DSC_0658 (2)

Denna gången räckte poängen riktigt långt. Vinst på 175,5 av dagens nio deltagare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s