Peg

DSC_0060 (2)Lilla Peg var nästan lite av ett impulsköp. Jag har ju länge tänkt på att jag skulle behöva en till tik och spanat ganska så vitt och brett. Hamnade bredvid Monica och Jörgen som har Pegs mamma Vem på en tävling i Gamleby, pratade hund hela dagen och kom så suveränt bra överens med en väldigt liknade syn på vad en bra border collie är. De skulle ta en sista kull på sin Vem i egen regi och valde en suverän hane och då kunde jag inte låta bli att känna att detta, detta var nog något för mig.

DSC_0398
Peg 6 veckor i husse Mattias famn

Vi träffade Peg som liten 6 veckors valp i en härlig stor jämn kull på 9 valpar. Alla var väldigt lika men Peg kändes trygg, busig och lagom (och väldigt söt) men ingen utmärkte sig på något sätt vilket är ett bra betyg i en så pass stor kull.

peg2
Peg 8 veckor – första morgonen hemma

Peg är en på många sätt speciell hund. Hon blev påflugen av en främmande hund ute som riktigt liten valp direkt när vi fick hem henne och det tog lång stund och många träningstimmar innan hon accepterade att vara nära främmande hundar. Detta gjorde att all typ av annan träning fick ligga lite åt sidan och den största tiden la vi på vardagslydnad och socialisering. Detta gjorde att vi verkligen lärde känna henne som hund och inte bara som träning och tävlingshund.

Som tvååring har hon nu ”landat” på väldigt många sätt och har utvecklats till en suveränt rolig individ som tar till sig träning på ett suveränt sätt. Hon är naturligt snabb både i huvudet och i benen och hon är den mest lättränade hund jag hittills haft. I vallningen är hon koncentrerad med fint avstånd och en lugnande inverkan på fåren. Hon är lagom stark med naturliga hämt och även här lätt att träna.

DSC_0209 (2)
Peg februari 2018

 

 

FAKTA
Namn: Peg
Tilltalsnamn: Peg, Peggie
Reg. nummer: REGV1263/2016
Födelsedatum: 12 februari 2016
Ras: Border Collie
Kön: Tik
SIGNALEMENT
Färg: Mörk trefärgad
Hårlag: Semi långhårig
Ögonfärg: mörka
Mankhöjd: ca 50
Vikt: 16 kg
HÄLSA
Höfter: grad B, Index:
Armbågar: ua (0)
Rygg: UA (Artrokliniken Söderköping)
Ögon: kommer
CEA/CH: Normal via föräldrar
IGS test: kommer
Tänder och bett: Fulltandad med korrekt saxbett
MERITER
2 x Uppflytt Startklass lydnad

167 poäng, 5:e placering (av 18) Botkyrka BK
175,5 poäng, 1:a placering (av 9) Haninge BK

Annonser