Beat

Jag köpte honom som valp av Tobias Zeed i Västervik. Pappa till Beat är Ben, importerad från Scottland av Mosse numera bosatt hos Miche Sandström. Ben är en underbar hund på många sett, stark, trygg och oerhört trevlig. Mamma Hidden är också från Skottland, en stark och trevlig tik.

Beat var som valp helt underbar. Ställde aldrig till med något, lyssnade toppen och var så lätt att ha och göra med.
Som vuxen är Beat motsägelsefull hund på många sett.. Han har många sidor men oftast är han alldeles underbar. Lugn och trygg och otroligt balancerad men som man säger.. I de lugnaste vatten.. När han gör något han gillar (det vill säga vallar) tar han i 110% och då gäller det att hänga med!

Som vallhund är han MYCKET! I början av vår träning tyckte Beat att det här med flanker och sånt det var helt bortkastat. Rakt fram gick han, och djuren de flyttade sig! Nu har vi börjat få styr på det hela och vi har tävlat en del med blandade resultat!

Han har provat på det mesta i vallhundsväg och aldrig gett upp. Om det så är att trycka en ensam tacka genom ett kärr eller flytta lammgrupper på flera 100 djur som inte vill gå en meter. Han är en hund som passar när det är stort, tugnt och mycket. Han kan hämta långt, söka av, sortera, TRYCKA och ligga och passa. En riktigt arbetshund med andra ord. I vardagen är han en okomplicerad filbunke men så fort han ser djur finns det ingenting som kan få honom att ge upp!

Beat var utlånad som vallhund i lite mer än ett år och kom sen tillbaka till mig. Efter att jag försökte ha en ”riktig” vallhund i stan och efter lite velande bestlöt jag mig för att sälja honom. Han lever numera ett riktigt vallhundsliv i Norge! Jag önskar Beat och hans nya husse det största lycka till. Vissa dagar kommer det att vara tugnt att inte ha dig vid min sida du genomsnälla underbara fina ståltiga hund!

FAKTA
Namn: GK VALLH PR Tod
Tilltalsnamn: Beat, Beaten
Reg. nummer: REGV1216/2007
Födelsedatum: 27 Februari 2007
Ras: Border Collie
Kön: Hane
SIGNALEMENT
Färg: Trefärgad
Hårlag: Korthårig
Ögonfärg: bärnstensfärgade
Mankhöjd: 54 cm
Vikt: 23 kg
HÄLSA
Höfter: HD grad A
Ögon: ua
Tänder och bett: Fulltandad med korrekt bett
MERITER
Godkänd vallhund
Startat IK-1 & IK-2
1:a pris lydnadsklass I
1:a pris lydnadsklass II

Annonser