Zorro

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJag vet inte vad jag hade varit utan Zorro. Jag vet inte vad jag hade kunnat om hund, vilka val jag hade gjort eller hur jag hade sett på saker och ting. Det behöver jag inte fundera över. Jag lärde mig allt om snabba hundar med millisekundsnabba reflexer. Jag lärde mig att om man vill ha hund måste man kunna ha med den överallt.

Vi har varit överallt, rest, tävlat och fram för allt ställt ut. Någonstans runt 90 officiella tävlingar i sju länder tror jag att vi stannade på. Han var en stjärna, en showdog utan dess like. Han gillade att synas, han gillade att ha allas blickar på sig. Han sprang gärna först i en stor klass med hanar. Vi tränade även lydnad, viltspår, vanligt spår och rapport men helt ärligt var det utställning som var vår grej. Men vi såg till att göra det till en kostform.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERANär han kom till mig som ettåring var han en tunn och minst sagt osäker och stressad liten unghund som inte hade sett så mycket av livet. Han utvecklades till en kraftfull hane som gick lös och tillslut inte brydde sig om särskilt mycket. Han var en dröm, en dröm som blev sann. Jag kommer minnas honom som den underbart vackra hund han var. För hans blick, han hållning, hans attityd. Det finns många egenskaper hos en pinscher som jag älskar. Någongång när mitt liv ser annorlunda ut kommer jag nog att försöka mig på det igen. 

Zorro var hopplöst svår, omöjlig att förstå sig på, vacker att titta på, oftast en dröm att ha och göra med. Han gick att lita på till 98%, det var lite var hans charm och hans största svaghet. Man visste aldrig riktigt vart man hade honom. Han var min första alldeles egna hund. Han har sett allt, vi har vandrat tusentals mil tillsammans och hans svarta nos fick ta emot både pussar och litervis med tårar. Han var min förjeslagare, min svarta ängel, min finfina svarta fara.

Han fick somna in på grund av många olika anledningar, jag kommer aldrig ångra det beslutet för att jag vet att han har det bättre nu..

 

R.I.P Zorro – en minnes film from Sandra Green on Vimeo.

FAKTA
Namn: SUCH NUCH FINUCH NORDUCH SKBV LPI  Quebec’s Titan Turbo
Tilltalsnamn: Zorro
Födelsedatum: 13 April 2001
Ras: Pinscher (fd Mellanpinscher)
Kön: Hane
SIGNALEMENT
Färg: Svart med röda tecken
Ögonfärg: bruna
Mankhöjd: 50 cm
Vikt: 19 kg
HÄLSA
Höfter: HD grad B
Öga: katarakt ÖP lindrig utbredning
Tänder och bett: Fulltandad med korrekt bett
MERITER
Godkänd anlagsprov viltspår
Diplom lydadsklass I
Startat lydnadsklss II
Genomförst MH (skott=1)

KULLAR
Falenheide W-kull , 7 valpar u: Taquine de la Ferme de l’Abbaye

tara&zorråland
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Sandra +Tess å Zorro

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s